6 tips voor het voorkomen van een lekkage

Een lekkage is altijd erg vervelend en kan zorgen voor hoge kosten door schade. Een lekkage kunt u vaak niet zelf verhelpen. Een loodgieter kan de oorzaak van de lekkage achterhalen en de problemen voor u oplossen. In dit artikel geven wij een aantal tips waarmee u een lekkage kunt voorkomen. Mocht u al een lekkage hebben dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Betaalbare prijzen
Hoge klantbeoordeling
Spoedreparaties
Erkend leerbedrijf

Tip 1: Controleer uw huis regelmatig

Controleer u huis ieder half jaar grondig. Kijk hierbij onder andere naar de kitnaden, afvoerleidingen, en de kranen. Vindt u iets kleins? Laat dit zo snel mogelijk oplossen zodat het niets ernstigs wordt.

Tip 2: Controleer het dak

Controleer jaarlijks uw dak of laat deze controleren door een loodgieter. Na ernstige regenval, sneeuw of storm is het belangrijk dat uw dak nog goed functioneert. Verwijder altijd op tijd vuil en andere verstoppingen. Bij een plat dak is het belangrijk dat de constructie goed is.

Extra: Monteer stalen boldraadroosters om een verstopping van uw regenpijp tegen te gaan.

Tip 3: Weet waar de hoofdkraan is

Als uw toch last van een lekkage heeft dan is het heel belangrijk dat u weet waar de hoofdkraan zich bevind zodat u deze kunt afsluiten. Gaat u op vakantie of voor iets anders lang weg van huis? Sluit ook dan de hoofdkraan af.

Tip 4: Waterleidinginstallatie controle

Het is slim om uw waterleiding jaarlijks te laten controleren. U kunt bijvoorbeeld een contract afsluiten met een loodgieter.

Tip 5: Voorkom condensvorming

Condens kan ook schade aan uw woning veroorzaken. Ventileer uw huis regelmatig door bijvoorbeeld de ramen open te zetten en zorg dat uw woning goed geïsoleerd is.

Tip 6: Voorkom bevriezing

Sluit uw buitenkranen altijd af wanneer het vriest. U kunt ook een vorstbestendige kraan plaatsen. De kranen en leidingen moeten binnen goed geïsoleerd zijn en uw thermostaat moet op minimaal 13 graden staan om bevriezing te voorkomen.

Mocht u ondanks onze tips toch een loodgieter nodig hebben dan staat RW Loodgieter in geheel provincie Utrecht voor u klaar. U kunt contact opnemenvia 06 – 81 79 78 68 of per mail via info@rwloodgietersbedrijf.nl.