De badkamer (her)inrichten? 6 tips voor het creëren van de perfecte badkamer

Toe aan een nieuwe badkamer of de huidige badkamer een nieuwe look geven? In deze blogpost geven we je een aantal ideeën en badkamer tips die je helpen bij het maken van keuzes. Het is namelijk belangrijk dat je voor een verbouwing goed weet wat je wilt en wat je hieraan uit wilt geven.

Creëer de perfecte badkamer voor jou

Tip 1: Een stijl bepalen

Wanneer je een nieuwe badkamer wilt is het verstandig om eerst de stijl te bepalen. Hou je van drukte, kleuren en patronen? Of ga jij eerder voor eenvoudige kleuren en een minimalistische stijl. Wil je een bepaalde sfeer creëren? Zoek voorbeelden op bijvoorbeeld Pinterest en Instagram.

Badkamer stijl tips - Blog RW Loodgietersbedrijf Utrecht

Tip 2: Materialen

Denk goed na over de materialen die je wilt gebruiken. Ga je voor tegels of kies je liever speciaal laminaat of hout? Ook kun je natuurlijk kiezen voor marmer of beton. Afhankelijk van je budget kun je hier erg mee spelen.

Badkamer materiaal tips - Blog RW Loodgietersbedrijf Utrecht

Tip 3: Indeling van je badkamer

De indeling van je badkamer is afhankelijk van de grootte van de ruimte en de wensen die je hebt. Wil je een bad in de badkamer? Wil je een toilet en/of tweede wastafel in de badkamer? Allemaal zaken waarover je vooraf goed moet nadenken. Je hebt online handige programma’s waarmee je kunt kijken wat de beste indeling voor je badkamer is en hoe dit er ongeveer uit komt te zien!

Tip 4: Details zijn belangrijk

Het is erg belangrijk dat je goed nadenkt over de stijl die je wilt creëren en dat je de details hierop aansluit. Je maakt de stijl namelijk pas echt af door het goed gebruiken van de materialen en kleuren. De kranen, douche sets en/of bad sets zijn hierbij erg belangrijk. Ga je voor zilverkleurig kraanwerk of juist voor brons, koper of een andere metallic? Gek op een stoere look? Dan kun je ook voor zwart gaan!

Badkamer details tips - Blog RW Loodgietersbedrijf Utrecht

Tip 5: De juiste verlichting

Verlichting doet erg veel voor de sfeer. Je kunt voor standaard verlichting gaan of spotjes, maar probeer ook eens ‘out of the box’ te denken! Hang bijvoorbeeld een mooie kroonluchter op. Denk goed na waarvoor jij verlichting in de badkamer belangrijk vind. Wil jij alleen een sfeerlamp tijdens het douchen, badderen of tandenpoetsen? Of maak jij je elke dag op voor de spiegel?

Badkamer verlichting tips - Blog RW Loodgietersbedrijf Utrecht

Tip 6: Styling maakt het af

Maak de badkamer af met mooie decoraties en accessoires. Je kunt hier namelijk een ontzettende mooie sfeer mee creëren. Denk hierbij aan potjes, schilderijen en handdoekjes. Ook bloemen en planten geven een unieke sfeer.

Badkamer styling tips - Blog RW Loodgietersbedrijf Utrecht

Heel veel succes met het aanpassen of samenstellen van je badkamer. Hulp of advies nodig? Je kunt contact opnemen via 06 – 81 79 78 68 of per mail via info@rwloodgietersbedrijf.nl.